|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
witka :) |
Autor |
Wiadomość |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2009-05-14, 21:44
|
|
|
Matys13 napisał/a: | Każdy robi z autem to co chce i nikomu nic do tego |
Każdy robi co chce - tak to się zgadza, każdemu gwarantuje to jego Wolność.
Fizycznie nikt nie zabroni mu nawet wstawić 1,9 TDI, by oprócz wyglądu jeszcze auto było ekonomiczne. To jego Święte prawo robić ze swoją własnością co mu się żywnie podoba.
Tak samo Wolność gwarantuje innym swobodę wypowiedzi, więc bez takich proszę (bo mi tu coś faszyzmem zawiało)!
To forum, jako medium służące do wymiany poglądów, ma swój charakter i ducha i w tymże duchu padają wypowiedzi szanownych przedmówców. A to że znakomita większość tego zakątka sieci lubi przypalić kapcia i czasem dać po tych 8 garach.. to cóż taki urok Naszej gromadki |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
Matys13
V8 OWNER

Wóz: Trans Am 95
Wiek: 45 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 47 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: 2009-05-14, 23:11
|
|
|
Faszyzmem Tobie zawiało ? Sorry, ale teraz to mi zawiało faszyzmem po Twojej wypowiedzi. Nie będe rozkładał na czynniki pierwsze mojej wypowiedzi wyżej bo kto inteligentny i bystry zrozumie jej sens.
Masz swój punkt widzenie ? OK. Ja mam swój, ale dostrzegam też jego drugą strone i może tym zawsze będziemy się różnili.
Sam mam FBody które zapierdala, pali kapcia i kręci bączki ale też jestem w stanie zrozumieć kogoś kto tego nie praktykuje bo czasami jest tak, że ktoś poświęcił gablocie sporo własnego czasu i ogromne nakłady finansowe kosztem wielu wyrzeczeń i dla mnie jest zrozumiałe, że zwyczajnie szkoda potem tej pracy i kasy na rozpierdolenie. Jeśli Tobie wszystko przychodzi łatwo to super - powinieneś być szczęśliwy, ale Ty to nie wszyscy - zapamiętaj to sobie na przyszłość. Zawsze są dwie strony medalu. |
_________________ Red "Hypnotic Poison" Trans Am 95 |
|
|
|
 |
wojtyna
Wóz: 78 Camaro
|
Wysłany: 2009-05-15, 00:04
|
|
|
ale się narobiło...
a ja i tak nie będę palić gumy... no może raz w czasie, ale trochę na pewno nie tym samochodem, jest po prostu za dobry. Trzeba zobaczyć. Prawdopodobnie najlepiej zachowany 2gen. Podkreślam ZACHOWANY, nie odremontowany, odbudowany itp... Oprócz lakieru wszystko oryginał. Ani grama szpachli...
hej Siwa. Zmiana silnika jest tania. Gorzej z jego budową Napisałem, że będę miał bazę za pół darmo i może zbuduję, kiedyś, krok po kroku... albo zainwestuje i sprzedam gotowca, żeby zrobic coś w mojej 305... Są chętni na 383? Gdzieś ok 3-5k euro w zależności od klamotów w srodku...
mam zamiar zbudowac furkę do palenia gumy kiedys, takiego gangstera. Może być brzydki, ale technicznie super... Ale jak wspomniałem wyżej, to Camaro jest do wożenia się na średnio spokojnie Np zamiast palić gumę, lubię przy 60kmh zredukowac do 1 i depnąć... też fajnie |
_________________ praca czyni... zmęczonym |
|
|
|
 |
ntr

|
Wysłany: 2009-05-15, 10:17
|
|
|
Matys13 napisał/a: | Faszyzmem Tobie zawiało ? Sorry, ale teraz to mi zawiało faszyzmem po Twojej wypowiedzi. Nie będe rozkładał na czynniki pierwsze mojej wypowiedzi wyżej bo kto inteligentny i bystry zrozumie jej sens.
Masz swój punkt widzenie ? OK. Ja mam swój, ale dostrzegam też jego drugą strone i może tym zawsze będziemy się różnili.
Sam mam FBody które zapierdala, pali kapcia i kręci bączki ale też jestem w stanie zrozumieć kogoś kto tego nie praktykuje bo czasami jest tak, że ktoś poświęcił gablocie sporo własnego czasu i ogromne nakłady finansowe kosztem wielu wyrzeczeń i dla mnie jest zrozumiałe, że zwyczajnie szkoda potem tej pracy i kasy na rozpierdolenie. Jeśli Tobie wszystko przychodzi łatwo to super - powinieneś być szczęśliwy, ale Ty to nie wszyscy - zapamiętaj to sobie na przyszłość. Zawsze są dwie strony medalu. |
Sugerujesz, że to ja nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi a odnosisz się do "mojego punktu widzenia", gdzie mój głos był jednym z wielu, a w ostatnim poście pisałem jedynie o wolności wypowiedzi na forum
Czytaj uważniej, bo nie potrzebnie bijesz pianę.
Powtórzę zatem:
Każdy robi co uważa ze swoim autem, i to jego Święte prawo. Tak samo jak każdy na tym forum może te poczynania sobie skomentować. A to że WIĘKSZOŚĆ komentuje w taki a nie inny sposób zależna jest od tego kto z tego forum korzysta. To proste i neutralne stwierdzenie.
Wracając do tematu, jeśli bryka jest w takim świetnym stanie, to może ją po prostu zarejestrować na zabytek i trzymać się oryginału, a 383 wsadzić właśnie do jakiegoś brutala do zabawy? |
|
|
|
 |
Matys13
V8 OWNER

Wóz: Trans Am 95
Wiek: 45 Dołączył: 28 Mar 2008 Posty: 47 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: 2009-05-15, 10:53
|
|
|
ntr napisał/a: | Sugerujesz, że to ja nie zrozumiałem Twojej wypowiedzi a odnosisz się do "mojego punktu widzenia", gdzie mój głos był jednym z wielu, a w ostatnim poście pisałem jedynie o wolności wypowiedzi na forum |
No właśnie moja wypowiedź była moją oznaką wolności
ntr napisał/a: | Każdy robi co uważa ze swoim autem, i to jego Święte prawo. Tak samo jak każdy na tym forum może te poczynania sobie skomentować. A to że WIĘKSZOŚĆ komentuje w taki a nie inny sposób zależna jest od tego kto z tego forum korzysta. To proste i neutralne stwierdzenie. |
Mnie większość wypowiedzi nie interesuje bo każdy ma swoje zdanie to chyba naturalne co ? Ja mam swoje zdanie i tyle
Co do bicia piany...hmm dla mnie to tylko support
Pzdr |
_________________ Red "Hypnotic Poison" Trans Am 95 |
|
|
|
 |
samba
KOMBI

Wóz: CAPRICE '89
|
Wysłany: 2009-05-15, 11:42
|
|
|
wojtyna napisał/a: |
mam zamiar zbudowac furkę do palenia gumy kiedys, takiego gangstera. Może być brzydki, ale technicznie super... Ale jak wspomniałem wyżej, to Camaro jest do wożenia się na średnio spokojnie Np zamiast palić gumę, lubię przy 60kmh zredukowac do 1 i depnąć... też fajnie |
aaaa to sorki bardzo, przyznaję mój błąd, zwracam honor (jeśli uraziłem), teraz rozumiem - kolego nie zaprzeczył że nie uznaje W OGÓLE palenia gumy tylko po prostu nie chce skatować sobie furki a przyznaję że furka wygląda super, jeśli tak jest to też popieram że darcie drutami po błotnikach tak fajnej fury byłoby nie fair wobec amerykańskiej motoryzacji, ale jeśli kolega obieca nam, że jeszcze pokaże jak umie palić gumę to oki czekamy na efekty.
PS.
W przyszłym tygodniu ruszam ostro z projektem GP 305 MFI, i jeżeli w tym sezonie nikt nie będzie chciał przejąć do niego kluczyków to przeznaczę go na burnout machine, oj nie będzie pomiłuj |
|
 |
ntr

|
Wysłany: 2009-05-15, 12:36
|
|
|
samba napisał/a: | W przyszłym tygodniu ruszam ostro z projektem GP 305 MFI, i jeżeli w tym sezonie nikt nie będzie chciał przejąć do niego kluczyków to przeznaczę go na burnout machine, oj nie będzie pomiłuj |
Brzmi smakowicie
Tylko nie zapomnij wrzucać regularnych uaktualnień do odpowiedniego wątku w dziale projekty |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|