Zarażony ;-) |
Autor |
Wiadomość |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2006-10-24, 22:33
|
|
|
mpnx napisał/a: | A tak przy okazji nie uwazacie ze mowienie o 3 czy 4 generacji muscle car to jest conajmniej troche obludne ?? a nowy Stang czy majace wyjsc Challenger czy Camaro to juz raczej sa sports cary pod wzgledem wlasciwosci jezdnych. |
Poprawimy wpisy w galerii - nie mam teraz na to czasu, gromadzę sugesie i jak się rozpakuje na nowych gratach to popoprawiam wszystko. Te auta o których mówisz, to są chyba uznawane za New Muscle? Generalnie chodzi nam o promowanie prawdziwych klimatycznych V8. Nowe Camaro trudno powiedzieć by takowe nie było.. |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
kojot

Wóz: Chevrolet Camaro
|
Wysłany: 2006-10-24, 22:46
|
|
|
mpnx napisał/a: | kojot ja tam uwazam ze FBody w Polsce to chybiony pomysl jako daily driver pod wzgledem czesci i mozliwosci informacji o nich. . |
.... jako daily driver napewno chociaż ja tam śmigam codziennie ale pod względem części i informacji to my tu mamy szczęście bo mamy Garaż Szymona
mpnx napisał/a: | mnie obudowa to w sumie wali ale tego dzwieku nic nie zastapi . |
......w pierwsze jakoś ci nie wierzę a w drugie fakt ..tego się nie da podrobić
mpnx napisał/a: | a z pracy by Ciebie i tak wyjebal a camaro to tylko bylo pretekstem . |
...to fakt trochę też mu nawsadzałem no i zażądałem podwyżki |
|
|
|
 |
mpnx
FBND Disco Boy

Wóz: TA 95
|
Wysłany: 2006-10-24, 22:55
|
|
|
ntr napisał/a: |
Poprawimy wpisy w galerii - nie mam teraz na to czasu, gromadzę sugesie i jak się rozpakuje na nowych gratach to popoprawiam wszystko. Te auta o których mówisz, to są chyba uznawane za New Muscle? Generalnie chodzi nam o promowanie prawdziwych klimatycznych V8. Nowe Camaro trudno powiedzieć by takowe nie było.. |
Nie no ja tam jestem za tym zeby to byly muscle Zreszta mojego T/A uwazam za bardzej klimatycznego niz kazdego 3 gena a tym bardzej z V6
Bardzej mi chodzilo o to ze jak jakis swierzak mega siwierzak nie kumajacy jeszcze wogle amcarow wejdzie poczyta i bedzie wolal na 3 geny czy 4 geny muscle car. Chodz i one w wersjach topowych jednak sa uwazane w USA za muscle cary.
Definicja przytoczona przez Sapera dotyczy tych uznawanych za real muscle cars i jest zdefiniowana przez prawdziwych fundamentalistow Dla mnie jak cos ma kolo i wiecej niz 300KM i wazy >1,5 tony + silnik V8 i jest Made in USA (lub Canada ) to sie lapie na muscle cara i jest klimatyczne
[ Dodano: 2006-10-24, 23:04 ]
kojot napisał/a: | .... jako daily driver napewno chociaż ja tam śmigam codziennie ale pod względem części i informacji to my tu mamy szczęście bo mamy Garaż Szymona |
No tak ale Szymoan sie nie zna na 4genach i nie ma czesci do nich nie twierdze ze oglnie mechanicznie nie ma pojecia ale konkretnie to robi tylko w 3genach
kojot napisał/a: |
......w pierwsze jakoś ci nie wierzę a w drugie fakt ..tego się nie da podrobić |
Uwierz mi ze moge miec i 1 gena i 2 gena i 3gena i 4 gena a i 5 gen jak sie ukaze to tez mi sie widzi moze byc i fbird i moze byc camaro ,wazne zeby bylo w 1 genie conajmniej 327cid a pozniejszych conajmniej 350cid |
|
|
|
 |
Saper
Administrator
|
Wysłany: 2006-10-24, 23:50
|
|
|
OT
mpnx napisał/a: |
Uwierz mi ze moge miec i 1 gena i 2 gena i 3gena i 4 gena a i 5 gen jak sie ukaze to tez mi sie widzi moze byc i fbird i moze byc camaro ,wazne zeby bylo w 1 genie conajmniej 327cid a pozniejszych conajmniej 350cid |
bez sensu! 302cid to lepsze rozwiazanie... były mocniejsze od 327cid i prawie tak samo mocne jak 350tki
Co i jak -> http://www.musclecarclub....history-1.shtml |
_________________ WTFWJD? |
|
|
|
 |
mpnx
FBND Disco Boy

Wóz: TA 95
|
Wysłany: 2006-10-25, 00:24
|
|
|
wiem ale to ponizej 5l a to nie spelnia mojej definicja real american V8 engine
tak 302 tez jest konkretny i nadaje sie kompletnie o nim zapomnialem. |
|
|
|
 |
tweeze
Wóz: T/A 5.7 TPI
Wiek: 43 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 26 Skąd: Mińsk Mazowiecki
|
Wysłany: 2007-02-03, 05:35
|
|
|
Kończąc wasz OT przyznam iż ja także zaraziłem się tą pasją w Bolimowie 2006 co skończyło się... więcej w dziale powitania - zapraszam |
|
 |
kubutek01
Black Z28

Wóz: '96 Black Camaro Z28 LT1
|
Wysłany: 2007-02-12, 12:21
|
|
|
no coz.. powiele zdanie niektorych kolegow..
nieekonomiczne?
jasne!!!!
psuja sie?
na potege!!!
ale za to jaki klimat.....
znajdzcie mi 20 letnie auto ktore sie nie psuje..
a czy uswiadamiac ludzi co do fbody?
ja jestem zdania ze za duzo bucow (drechow etc) jezdzacych fbody to niezdrowo dla klimatu..
pozdrawiam |
_________________ Chevrolet Camaro Z28 LT1 96'
 |
|
|
|
 |
|