chcę kupić Pontiaca Firebird-a 3gen proszę o porady |
Autor |
Wiadomość |
mik

Wóz: Fbird V6
Wiek: 40 Dołączył: 31 Lip 2008 Posty: 85 Skąd: Czerwionka-Leszczyny
|
|
|
|
 |
dobrus
|
Wysłany: 2009-02-03, 11:01
|
|
|
eee... czyli kapa... Szymon jakbys mogl na niego rzucic okiem to byloby super ale z tego co pisza na fbody to troche ciezko z nim.
[ Dodano: 2009-02-03, 11:23 ]
no i betka poszla w p**du mam 11k PLN w ręku szukam f-body na gwałt bo nie mam żadnego auta w tej chwili !! |
|
|
|
 |
mik

|
Wysłany: 2009-02-03, 13:30
|
|
|
jest na allegro fajne camaro całkiem blisko to może wyskocz zobaczyć, o ile jeszcze się nie sprzedało, bo aukcja juz się skończyła
http://moto.allegro.pl/it...mpi_zobacz.html
tylko droższe niż 11 k, ale wygląda ładnie
no chyba, że szukasz tylko fbirda, a camaro odpada |
|
 |
dobrus
|
Wysłany: 2009-02-03, 13:37
|
|
|
camaro raczej nie, f-bird duzo bardziej mi sie podoba.. w dodatku sporo przekracza moj budzet to autko.. |
|
|
|
 |
mik

|
Wysłany: 2009-02-03, 13:54
|
|
|
Jak mierzysz się na V8 to obecnie nie ma za dużego wyboru w ogłoszeniach (jeśli chodzi o 3gen), ale co jakiś czas coś się pojawia
aha ten gość co sprzedaje tego czarnego, o którym pisales wyżej, sprzedawał też czerwoną formulę V8 (widoczna na fotkach z ogłoszenia tego czarnego) - to może też jeszcze ją ma i będzie chciał sprzedać |
|
 |
zaskar
Wóz: 98 Camaro Z28 LS1/T56
Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 127 Skąd: S-ec / D-G
|
Wysłany: 2009-02-03, 15:27
|
|
|
Szymon napisał/a: | , być może gość trzymał go 15 lat w garażu a to byłyby jaja |
Na bank nie był trzymany 15 lat w garażu przez tego gościa Jakoś tak w 2003 na wiosne ogladałem go w komisie Vector w Katowicach. Wtedy stan nie był bardzo dobry, raczej.... hmmm nadający się do jazdy ale z przeznaczeniem do remontu, no może odświeżenia. Z zewnątrz rdzy co prawda nie było (pod podwozie nie zaglądałem), ale na masce lakier odłaził dużym płatem, szyba boczna była porysowana i to ostro (w taki sposób jak często są porysowane szyby w tramwajach czy pociągach). W komorze silnika był niezły syf, to jedyne co pamiętam. Później po 2 latach był sprzedawany już w Warszawie (kilka razy), brakowało podsufitki i osłon przeciwsłonecznych. Właścicelem był gościu co organizował zloty FMR czy jakoś tak to było. Wóz ten był pokazywany w progamie Uwaga na TVN w odcinku o piratach drogowych (samochód robił nawrót o 180 stopni na skrzyżowaniu oczywiście z paleniem gumy a cytat do tego był jakoś tak: na ekstremalną jazde drogimi samochodami mogą sobie pozwolic jedynie dzieci mające bogatych rodziców )
Zanim samochód trafił do komisu w Katowicach był w Dabrowie Górniczej.
IMO to mój ulubiony Trans am, w moim ulubionym malowaniu, moim zdaniem ten model w tym malowaniu to najładniejszy 3rd gen. Brakuje jedynie felg i dekli "Bowling ball". Bez względu na jego mankamenty brał bym go gdybym miał kasę i nie miał obecnego fbody. Oczywiście poszedł by do remontu ale... |
|
|
|
 |
hubiv6
Wóz: Chevrolet Camaro Ls1
|
Wysłany: 2009-02-03, 18:46
|
|
|
mik napisał/a: | Jak mierzysz się na V8 to obecnie nie ma za dużego wyboru w ogłoszeniach (jeśli chodzi o 3gen), ale co jakiś czas coś się pojawia
aha ten gość co sprzedaje tego czarnego, o którym pisales wyżej, sprzedawał też czerwoną formulę V8 (widoczna na fotkach z ogłoszenia tego czarnego) - to może też jeszcze ją ma i będzie chciał sprzedać |
Tamten czerwony manual już dawno sprzedany.W Lublinie jeszcze nie dawno było do sprzedania Pontiac V8 za 8900Zł moze jeszcze aktualne ale nie moge znalesc linku nie pamiętam nicka własciciela |
|
|
|
 |
Kabdul

|
Wysłany: 2009-02-03, 19:37
|
|
|
To pewnie mój. Ciągle do wzięcia jest. |
|
|
|
 |
dzida

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
|
Wysłany: 2009-02-07, 17:42
|
|
|
No pochwal sie dobrus, bo zakup zrobiłes zacny oj zacny Najważnejesze że z t-topami |
|
 |
mik

|
Wysłany: 2009-02-07, 20:56
|
|
|
no dawaj dawaj co tam zakupiłeś
dzida, widziałeś już sprzęt dobrusa, ze tak piszesz?
byłem dzisiaj w Twoich okolicach przejazdam, smigałem na katowice
ale z katowic juz wracałem inną drogą
ale trzeba sie kiedys zgadac na jakiegos kruza, bo pogoda dopisuje |
|
 |
dzida

|
Wysłany: 2009-02-08, 12:12
|
|
|
mik napisał/a: | dzida, widziałeś już sprzęt dobrusa, ze tak piszesz? |
Taaa, widziałem dotykałem nawet własnym ręcami rzeźby usuwałem No i bez t-topów mnie Dobrus przewiózł, ja już na głodzie f-bodowym byłem niezłym .
A co do kruza to moja padaka dalej nie jeździ i w tym sezonie raczej nie wyjedzie , więc zapomnij, najwyżej sie do kogoś dosiade |
|
 |
mik

|
Wysłany: 2009-02-08, 18:48
|
|
|
to przynajmniej zdradz co to Dobrus zakupił, bo sam jakoś nic nie napisał, chyba ciągle jezdzi
pogoda na kruzy to była tylko wczoraj, dzisiaj jest juz kaszana
ale bez ttopow tez sie troche udalo posmigac |
|
 |
dobrus
|
Wysłany: 2009-02-08, 20:52
|
|
|
oj tak potwierdzam wreszcie, po prawie 5 miesiacach od zalozenia tego tematu i wielu przygodach udalo mi sie kupić wymarzone auto jest to firebird, rocznik '92 koloru czerwonego, wyposażenie: elektryczne szyby i lusterka, klima, tempomat, t - topy, centralny zamek,winda,halogeny,ori radio, automat, silnik 3.1 V6.
Fotek jeszcze żadnych nie mam ale ogólnie auto w ładnym stanie, wszystko działa itp.
Jutro może uda mi sie zrobic jakąś sesje jak bedzie pogoda
Jak ktoś z okolic chciałby to możemy zrobić spota lajtowo, jak bedzie pogoda gdziekolwiek a jak jest snieg to u mnie w garage (jutro bede caly dzien tam siedzial od rana :P ) bo mam letnie kapcie.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
mik

|
Wysłany: 2009-02-08, 21:01
|
|
|
Gratulacje
Dostałem juz info od Dzidy, że naprawdę fajna fura
Jak pogoda dopisze to pojawię się w sobote 14.02 u Dzidy
A fotki wklejaj jak bedziesz mial |
|
 |
dzida

|
Wysłany: 2009-02-08, 21:07
|
|
|
To co, walentynki z naszymi blaszanymi kochankami Nie ma sprawy doktor Dzida zrobi kierunki Ale 2 cylindrów to wam raczej nie dodam niestety |
|
 |
|