|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:14 |
Wymiana przekladni kierowniczej.. |
Autor |
Wiadomość |
Morit

Wóz: Firebird 88
|
Wysłany: 2007-02-08, 14:50 Wymiana przekladni kierowniczej..
|
|
|
Bede ja wymienial na ta szybka z TA GTA, przekladnia przyszla do mnie z pitman armem..
I teraz pytanie - jak najprosciej to zrobic? Wyjac pitman arma z niej i sama wlozyc? Czy moze z samochodu wyjac pitman arma i caly komplet zalozyc? Poradze sobie wogole? Jakies tam sciagacze mam, ale nigdy nic nie robilem z ukl. kierowniczym
Pozdrawiam |
_________________ Firebird '88 |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-02-08, 22:09 Re: Wymiana przekladni kierowniczej..
|
|
|
Morit napisał/a: | Bede ja wymienial na ta szybka z TA GTA, przekladnia przyszla do mnie z pitman armem..
I teraz pytanie - jak najprosciej to zrobic? Wyjac pitman arma z niej i sama wlozyc? Czy moze z samochodu wyjac pitman arma i caly komplet zalozyc? Poradze sobie wogole? Jakies tam sciagacze mam, ale nigdy nic nie robilem z ukl. kierowniczym
Pozdrawiam |
dasz radę na miękko bez żadnych ściągaczy aczkolwiek milo jest mieć widelec do zbijania drążków bo najpierw musisz zbić tą końcówę co się lączy z pitmanem/wąsem, koniecznie najpierw jak wszystko jest sztywne, oczywiście pitman/wąs zostaje z przekladnią, dalej to banal, odkręcasz łącznik do kolumny i wysuwasz bo dziala na zasadzie teleskopu, potem zdejmujesz kolo bo tam masz dostęp do śrub mocujących przekladnię,
a potem jak to mówią mądre hamerykańskie książki, montaż przeprowadzić w kolejności odwrotnej do demontażu
z tego co pamiętam to na wieloklinie nie dalo się nic przestawić bo jest jeden ząbek większy ale profilaktycznie sobie zaznacz |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|