Z innego forum |
Autor |
Wiadomość |
nyos
Wspierający
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 1209 Skąd: Wild Wild West
|
Wysłany: 2012-07-17, 20:04 Z innego forum
|
|
|
Jest takie sobie forum oldtimery.com a które czasami zaglądam i jest tak śmieszny wątek który ma ponad 100 postów pt. które lepsze amerykańskie czy europejskie, ponieważ każdy normalny człowiek nie odbiera śiwata w barwach białe/czarne dyskusja z góry nie ma sensu
Ale znalazło się tak kilka śmiesznych wypowiedzi (upośledzeni motoryzacyjnie potrafią niestety używać komputera z internetem):
Właściciel super klasyka Renault 19:
Palenie gumy jest częścią raczej braku kultury i jakiegoś "schamienia", kiedyś to służyło do tego żeby oponę rozgrzać i pojechać dalej, a później ktoś wymyślił żeby z tego zrobić jakiś konkurs na nie wiadomo co (głupotę?). Dlaczego z jakiejś "kultury" brać to co najgorsze? To tak jakby ktoś chcąc odgrywać wikinga na jarmarkach historycznych zaczął gwałcić niewiasty i rabować mieszkania, chyba nie tędy droga.
inny:
Jak ktoś lubi "palić gumę" to ja nie mam więcej pytań i odsyłam go do najbliższej wiejskiej dyskoteki... Jak można tak bez sensu niszczyć własny samochód. Bez urazy, ale naprawdę nie ma gorszej rozrywki motoryzacyjnej niż "palenie gumy".
inny:
Co do NASCAR to fakt że "ogląda to 30mln ludzi" nie jest dla mnie żadnym argumentem, w USA popularny jest "football amerykański" (jak to się mówi w europie, bo my tu mamy prawdziwy football, w którym gra się faktycznie stopami, a nie "foot" a przez 80% czasu grają rękami), mimo że ten sport to parodia czegokolwiek co sportem można nazwać, podobnie jest z NASCAR'em, parodia wyścigów samochodowych, zresztą amerykanie mają więcej takich "ciekawych" rzeczy, które amerykanie oglądają a sami nie wiedzą o co w tym chodzi, bo sensu brak.
To jest fakt niezaprzeczalny że europejczycy w sporcie samochodowym amerykanów niszczą, porównaj DTM czy nawet WTTC do NASCAR, czy F1 do ich serii wyścigowych bolidów. Widać przepaść? Widać. Amerykański samochód rajdowy- oksymoron. Jedyna dziedzina "sportu" w jakiej amerykanie są lepsi to 1/4 mili, ale znowu ja nie uznaję czegoś takiego za sport, bo jazda po prostej jest dla idiotów.
Inny:
Technicznie rzecz biorac, samochody amerykanskie zawsze byly, i nadal sa, zacofane w stosunku do europejskich. Jedynie w organizacji produkcji amerykanie mieli czasami pewne wyprzedzenie. A. Citroën pojechal do Forda uczyc sie metod produkcji masowej. Technicznie byl od niego o wiele bardziej zaawansowany. |
|
|
|
 |
carlito

Wóz: Camaro RS '92
|
Wysłany: 2012-07-17, 20:34
|
|
|
;P
jak to na każdym forum, wojny i wojenki
ja tam też jakoś za paleniem gumy nie przepadam zwłaszcza przednionapędówkami (drażni mnie piszczący dźwięk ale tak jak piszesz taka dyskusja nie ma sensu...
ale z tym footballem amerykańskim to ktoś pojechał... dla mnie to niesamowity sport tylko trzeba dobrze poznać zasady żeby się w ogóle tym jarać |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 1209 Skąd: Wild Wild West
|
Wysłany: 2012-07-17, 20:45
|
|
|
carlito napisał/a: | ja tam też jakoś za paleniem gumy nie przepadam |
Widzę że dawno się nie widzieliśmy w związku z tym dawno Ci nie nalałem i pleciesz |
|
|
|
 |
carlito

|
Wysłany: 2012-07-17, 20:54
|
|
|
hehe no dawno ale co ja poradzę...
a z paleniem gumy przecież wiesz... a od bączków kręci mi się w głowie, też od tych które kręcisz |
|
|
|
 |
Nygger

|
Wysłany: 2012-07-17, 22:10
|
|
|
Czytając pierwszą stronę dyskusji byłem zaciekawiony. Na drugą nawet nie spojrzałem. Potem przytaczane te same argumenty, a osób obiektywnie podchodzących do sprawy jest tam naprawdę niewiele. Każdy pisał tylko "amerykańskie/europejskie lepsze, bo...". |
|
|
|
 |
carlito

|
Wysłany: 2012-07-18, 12:30
|
|
|
nyos napisał/a: | carlito napisał/a: | ja tam też jakoś za paleniem gumy nie przepadam |
Widzę że dawno się nie widzieliśmy w związku z tym dawno Ci nie nalałem i pleciesz |
btw - co to znaczy że mi "nie nalałeś"? |
|
|
|
 |
Stenn
Wspierający

Wóz: Chevy Tahoe 5.3, GMC Savana 5.7, Chevy G20 5.
Wiek: 52 Dołączył: 16 Lut 2012 Posty: 314 Skąd: Hrubieszów
|
|
|
|
 |
|