|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Zamówienie z rocka na różne rzeczy. |
Autor |
Wiadomość |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
|
Wysłany: 2013-06-13, 15:57 Zamówienie z rocka na różne rzeczy.
|
|
|
Może ktoś ma ochotę załapać się na zamówienie z rockauto wspólnie. Jest wiele rzeczy, które detalicznie w postaci sztuki czy dwóch nie opłaci się zamawiać. Natomiast jak się zamówi więcej to ma to sens. Czeka się z reguły max tydzień z odprawą celną.
I tak np. listwy zewnętrzne do aut GMa tzw outer belts gdzie np. w fbodziakach trzeciogenach mało kto ma dobre. Jak brać ze cztery komplety to wychodzą ok. 1100 / 4 = 275 za parę.
Albo może zrobić zamówienie na przełączniki elektryczne, ile osób ma jakieś dziwne anomalia, że nie zawsze chce ruszyć rozrusznik. To zamówić worek przełączników począwszy od pozycjonerów przez stacyjki prądowe.
Ponadto możnaby zamówić rozruszniki. Np w autach GMa z wszelkich lat męczycie się z tymi starymi rozrusznikami a przecież do wielu np. lata 80te-90te pasują rozruszniki od LT1 i mają żywotność pięciokrotnie lepszą, są mniejsze, lżejsze i biorą ze dwa razy mniej prądu gdyż wyposażone są w przekładnie planetarną.
Na gotowo z cłem taki rozrusznik kosztuje ok 500. Jakby wziąć kilka to może będzie choć pięć dyszek na sztuce taniej, stary sprzedać za 200 i ma się towar pierwsza klasa i koniec problemów z rozrusznikiem na piętnaście lat.
Zasady są takie. Zgłaszają się chętni do mnie na priva co mają ochotę na jakiś klamot z rocka. Jak się uzbiera odpowiednia liczba chętnych, ładuję stosownymi częściami koszyk, robię zrzut ekranu, pokazuję chętnym z podaniem jego udziału. Jak pasuje to towarzystwo wrzuca mi kasę na konto i zamawiam. Jak towar przychodzi to załatwiam tematy celne i można zabierać.
Możemy robić akcję regularnie np. raz w miesiącu.
Jest tylko jedno ale, nie mam czasu na wysyłanie więc albo odbiór ode mnie z bazy albo jedna chętna osoba zabierze i rozdysponuje innym bo inaczej to muszę kasować z 50 za zawrócenie mojej głowy od wysłania każdej paczki bo tyle będzie mnie kosztować średnio rezygnacja z pracy natenczas. Ale aktywistów nie brakuje, ktoś chętny na pewno się znajdzie.
Zamówienia z summita też lecą często przeze mnie. Dowiedziałem się, że niektórzy z Was płacą chore, megachore pieniądze za przesłanie iparcelem z przedpłaconym cłem gdzie biorąc choćby dalej DHL ma się to też w tydzień ale wychodzi dużo taniej. Teraz zamówiłem jednemu jakiś kolektor, za dwa dni zgłasza się ktoś znowu i znowu mu zamawiam kolektor. Władować to wszystko do koszyka naraz i ceny wychodzą naprawdę wtedy atrakcyjne, nie wiem czy ten summit to dopłaca teraz do przesyłek bo jakoś to słabo rośnie ta cena za przesyłki w miarę dodawania części...
Może na początek taki temat. Obserwuję iż ponad połowa aut co widzę ma jakieś dziwne porobione maniany z lusterkami, np. wycięte szkła przez szklarza za 10 czy 20 złotych niepanoramiczne w których kompletnie nic a nic nie widać. Kto ma ochotę na szkiełko panoramiczne to spojrzeć sobie czy do ma się do swojego modelu na rockauto.com w dziale BODY EXTERIOR - OUTSIDE MIRROR GLASS i patrzeć na convex bo flat to płaska szyba, prawdopodobnie niepanoramiczna. Widziałem, że normalnie są takie rzeczy do aut z różnych roczników. Zaraz zmontuję koszyk z przykładowymi szkłami do podstawowych modeli jakimi jeździmy.
----------------------
To teraz taki przykład.
W koszyk wrzucone 25 rzeczy. Stacyjki prądowe, pozycjonery, stacyjki kluczykowe.
$290*3,3*1,27 = 1215pln
same części w dolcach kosztują 165*3,3=544,
1215-544=opłaty czyli 671
zatem 671/25 sztuk towaru = 26pln które należy dodać do każdej rzeczy oprócz jej ceny w dolarach.
Czyli kluczyk stacyjka zestaw 4*3,3+26=39pln. Tylko, że w tym przypadku do aut bez vatsu.
Switch stacyjka prądowa oraz pozycjoner $20*3,3=66+26=92. Czyli zestaw naprawczy podstawowy eksploatacyjny do aut GMa, które po 20tu latach mogą cierpieć na spadki napięcia podawanego na elektrowłącznik rozrusznika na gorącym silniku. Czy warto się męczyć za 92 zł? Kto nie ma finansu na pełny wypas czyli rozrusznik z LTka daje te ok 250 za regenerację starego byleby dostał chociaż nowy elektrowłącznik, bendix, szczotki i po sprawie.
Wrzuciłem jeszcze kontrolnie przewody wysokiego napięcia, dziesięć kompletów do V8mki SBC (9 przewodów) ale do V6tki też można użyć, dwa zostaną. Wychodzą na gotowo 67 zeta za komplet. To nie ma porównania do czegokolwiek sprzedawanego teraz bo te kable zostały prawdopodobnie wyprodukowane ze 20 lat temu i nie w chinach. Są często lepsze jakościowo nawet od przewodów sprzedawanych na summitach po kilkadziesiąt dolców. |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
mvh
MVH
Wóz: Chevrolet Caprice '69
|
Wysłany: 2013-06-15, 21:04
|
|
|
Jeśli chodzi o mnie to wiesz - rozrusznik - tylko żeby tym razem pasował
mój nowy zakupiony (BTW może chce ktoś kupić?)
NEW 3 HORSEPOWER SUPER TORQUE STARTER
Chevy, Buick, Pontiac, Jeep Factory Mini PMGR Starter
Complete with gasket shims and bolts & with our 1 year warranty
SUPER TORQUE HIGH PERFORMANCE FACTORY NEW MINI PMGR STARTER
Permanent magnet gear reduction high torque racing design will easily start up to 18:1 high compression engines.
Fits Small Block or Big Block with 153 tooth flywheel
Fits Buick, Pontiac, and Jeeps with the 153 tooth flywheel
This starter will only replace starters that mount on the passenger side of engine
This starter WILL NOT replace Pontiac & Oldsmobile starters that mount on the drivers side of engine.
Upgrade the old, heavy 9-tooth, 10MT design to a high output, lightweight, 11-Tooth PG260M starter. Ideal for hi-performance, marine & street-rod applications. Starter has a 4-Terminal solenoid w/ relay & switch terminals, will work on points style ignition or later electronic ignition systems |
_________________ I'm in love with my car |
|
|
|
 |
Szymon

|
Wysłany: 2013-06-16, 08:13
|
|
|
A właśnie to trzeba żebyś to sprzedał komuś tak żeby pokryć zakup prawidłowego czyli ok 500 pln. Skoro to jest 153 zęby to pasuje do większości starszych osobówek z silnikami cheviego. Tylko z tego co pamiętam jest to crossbolt (śruby po przekątnej) bo większość np. trzeciogenów ma straight bolt. Czyli, że do dwugenów powinno pasować przy czym ewentualny zainteresowany powinien sobie zerknąć na swój rozrusznik. |
+48 796 51 66 51
|
|
|
 |
mvh
MVH
Wóz: Chevrolet Caprice '69
|
Wysłany: 2013-06-16, 23:34
|
|
|
Ha! sprawdziłem jednak ostatecznie wziąłem dla 168 zębów i dlatego nie banglało |
_________________ I'm in love with my car |
|
|
|
 |
Szymon

|
Wysłany: 2013-06-20, 17:12
|
|
|
W przeciągu najbliższych dni zamawiamy te fajowe listwy po których spływa woda z szyby. Zwie się to outer belt weatherstrip w dziale EXTERIOR. Mamy póki co na tyle chętnych, że cena za komplet schodzi do 290 a za chwilę pewnie do 275 i niżej. Mówię tu o trzeciogenach ale do dwugena wyjdzie praktycznie tak samo. Jak chce ktoś do innego wozu to proszę o zapytanie na priva i sprawdzę co się da zrobić.
----------------------------
26.06.2013. W tej chwili listewki outer belts do 2genów i 3 genów wychodzą 270pln za parkę.
Natomiast osobne zamówienie na uszczelki drzwi te dolne, firma metro, dają radę. 305 za parkę. |
+48 796 51 66 51
|
|
|
 |
Capciu Adam
Wóz: Chevrolet Caprice
|
Wysłany: 2013-06-26, 16:31
|
|
|
Cześć
Jestem tu nowy ale bardzo chętnie bym sie dołączył do zamówienia
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Szymon

|
Wysłany: 2013-06-26, 17:41
|
|
|
Capciu Adam napisał/a: | Cześć
Jestem tu nowy ale bardzo chętnie bym sie dołączył do zamówienia
pozdrawiam |
Puściłem Ci priva, listewki do caprica kredensa cztery sztuki to ok 370 czyli 92/szt to git. Natomiast wrzuciłem testowo do koszyka z gumowymi zestaw uszczelek na drzwi do salonki G20, 600 pln na całe auto, 8 elementów. |
+48 796 51 66 51
|
|
|
 |
Capciu Adam
Wóz: Chevrolet Caprice
|
Wysłany: 2013-06-26, 17:57
|
|
|
dzięki za info , teraz zaczynam też bój o żółte tablice bo policja już mnie w........ jestem przestępcom i nie wiadomo jakim bandytą
jeszcze raz dzięki |
|
|
|
 |
Szymon

|
Wysłany: 2013-07-02, 19:12
|
|
|
W tej chwili idzie zamówienie na przewody zapłonowe, znaczy się już są zamówione z małą górką i mają być do 05.07, przewody komplet super jakości od 40 do 60 pln, np. jeep xj, zj - L6, V8 / fbody v6, v8.
Co do wszelkiego rodzaju uszczelek na nadwozia kończymy zbierać chętnych po czym dam znać jaka kasa.
Jest delikatny pomysł na uszczelki silnikowe. Jak ktoś coś chce to proszę pytać. |
+48 796 51 66 51
|
|
|
 |
aldek
Wóz: Cadillac DeVille 4,9 V8 1993r
|
Wysłany: 2013-07-30, 16:42
|
|
|
Kiedy będzie kolejne zamówienie , chętnie bym się podłączył |
_________________ Chrysler Windsor Deluxe 5,7 V8 1955r
Buick Skylark 4,9 V8 1965r
Cadillac DeVille 4,9 V8 1993r |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|