Topiacy sie wtryskiwacz 5.0 TBI |
Autor |
Wiadomość |
juniort
|
Wysłany: 2014-04-19, 09:48 Topiacy sie wtryskiwacz 5.0 TBI
|
|
|
Witam,
Od niedawna jestem szesliwym -ale nie jezdzacym posiadaczem 3gen - auto chyba znane na forum z pewnych rak i po serwisie (Szymon) - natomiast po przejechaniu 400km zaczely sie schody.
Glowny problem przez ktory auto stoi.:
auto zgaslo - diagnoza - wypalony jeden z 2 wtryskow TBI - wypalilo rowniez bezpiecznik
nowy wtryskiwacz przylecial ze stanow - po zalozeniu - dzialal - po przejechaniu 10 -15 metrow auto zgaslo - wypalilo bezpiecznik a mimo tego wtrysk nadal chodzil "na sucho" i stopilo mi tez ten nowy wtryskiwacz - czyli gdzies idzie prad poza bezpiecznikami do tego wtrysku.
Czy ktos z was mial podobna historie ? Gdzie szukac ? Gdzie przebicie ? |
|
|
|
 |
mike
Czerwone są szybsze

Wóz: 3gen firebird 4BlackBetty
|
Wysłany: 2014-04-19, 21:47 Re: Topiacy sie wtryskiwacz 5.0 TBI
|
|
|
juniort napisał/a: | Witam,
Od niedawna jestem szesliwym -ale nie jezdzacym posiadaczem 3gen - auto chyba znane na forum z pewnych rak i po serwisie (Szymon) - natomiast po przejechaniu 400km zaczely sie schody.
Glowny problem przez ktory auto stoi.:
auto zgaslo - diagnoza - wypalony jeden z 2 wtryskow TBI - wypalilo rowniez bezpiecznik
nowy wtryskiwacz przylecial ze stanow - po zalozeniu - dzialal - po przejechaniu 10 -15 metrow auto zgaslo - wypalilo bezpiecznik a mimo tego wtrysk nadal chodzil "na sucho" i stopilo mi tez ten nowy wtryskiwacz - czyli gdzies idzie prad poza bezpiecznikami do tego wtrysku.
Czy ktos z was mial podobna historie ? Gdzie szukac ? Gdzie przebicie ? |
Zlokalizuj dlaczego pali bezpiecznik, nie wiem jak jest w Tbi ale może da radę wypiąć wtyczkę od palącego się wtryskiwacza i zapiąć je na jednym sterowaniu , żeby się otwierały równocześnie . |
|
|
|
 |
|