Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-02-12, 07:20 Re: Przesiadka z 2.8 na 3.1
|
|
|
pierwsze pytanie czy auto jest na automacie bo musisz mieć fleksę od 3.1 bo jest to silnik wyważony zewnętrznie, tak jakby stroker z 2.8
to nic, że przykręcisz jedno i drugie, jak zrąbiesz misję to szlag trafi dobry silnik w moment, wibracje będą takie że cała buda będzie się zajeb## telepać,
cała operacja jest banalna, dobrze jednak jest przełożyć kolektor dolotowy i wtryski z 3.1, reszta zostaje z 2.8, zapamiętaj: tylko wtryski i to co konieczne co widać gołym okiem, bodajże kolektor dolotowy ale nie jestem pewien, wiem, że jak to robiliśmy to było idiotycznie proste,
silnik z allegro? ja mam w takich pieniądzach albo o parę groszy drożej w zależności od extrasów silnik też 3.1 tylko że wyregulowany tip top siedzący na aucie z zagranicy, można go wygrzać, wysprawdzać ciśnienie oleju i cylindry, nigdy gazu nie widział, auto widać nie spanachane,
poza tym jestem firma to mnie obowiązuje gwarancja na towar,
z samym rypaniem się z zapłonem jak się okaże że kreska na damperze się nie zgadza z TDC to zanim na to się wpadło czasami to szlag zdążył trafić i dzień dwa roboty,
jeśli natomiast silnik masz na manualu to jest trochę gorzej bo trzeba też koło zamachowe od 3.1, nie od 2.8 |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|