|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
Przesunięty przez: ntr 2016-02-26, 11:12 |
PROBLEMY Z TEMPERATURA PONTIAC FIREBIRD 3,1 92r |
Autor |
Wiadomość |
piter7525
DRIVER
Wóz: FIREBERD
|
Wysłany: 2008-03-28, 09:40 PROBLEMY Z TEMPERATURA PONTIAC FIREBIRD 3,1 92r
|
|
|
witam mam problemy z temperatura silnika wydaje mi sie za niska w czasie jazdy jest dwie kreski powyzej 40 stopni czy nie powinna byc wieksza a podczas postoju rosnie i dochodzi nawet do 100 stopni wentylator sie nie zalancza nawet przy tej temp czy to jest normalne.Wskazniki mam wyskalowane w C stopniach celciusza czyli nasze europejskie.Czy to jest problem termostatu i przy jakiej tem powinnien zalonczyc sie wentylator .pozdr piter |
_________________ DRIVER |
|
|
|
 |
Szymon
Wspierający Szymon Dąbrowski

Wóz: el camino '77 6.0 LS2
Pomógł: 42 razy Wiek: 49 Dołączył: 16 Paź 2006 Posty: 657 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-03-28, 12:22 Re: PROBLEMY Z TEMPERATURA PONTIAC FIREBIRD 3,1 92r
|
|
|
piter7525 napisał/a: | witam mam problemy z temperatura silnika wydaje mi sie za niska w czasie jazdy jest dwie kreski powyzej 40 stopni czy nie powinna byc wieksza a podczas postoju rosnie i dochodzi nawet do 100 stopni wentylator sie nie zalancza nawet przy tej temp czy to jest normalne.Wskazniki mam wyskalowane w C stopniach celciusza czyli nasze europejskie.Czy to jest problem termostatu i przy jakiej tem powinnien zalonczyc sie wentylator .pozdr piter |
powyższe efekty wskazują iż masz uszkodzony termostat albo całkiem go nie ma, wentylator w tym aucie jest załączany przez komputer silnika (ECM), który robi to przy ok 106 st C, wentylator też może być załączany poniżej tej temperatury jak jest włączona klimatyzacja, dzieje się to w zależności od potrzeb |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
+48 796 51 66 51
ul. Emaliowa 15, 02-295 Warszawa
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: biuro@garazszymona.com
www.facebook.com/GarazSzymona |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|