Strona Główna AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Sprowadzenie auta z USA - Koszty
Autor Wiadomość
Amerykanin 
This is America

Wysłany: 2014-11-09, 17:04   Sprowadzenie auta z USA - Koszty

Witam, ostatnio dużo szukałem informacji na temat sprowadzenia auta z USA, ale chciałbym zapytać forumowiczów którzy mają już w tym doświadczenie.

1. Koszty transportu - podobno w dużym stopniu zależy od tego z jakiego regionu USA chcemy sprowadzić samochód ponoć ceny wachają się od 800 - 1200$ ale ktoś mi mówił zę transport może kosztować nawet 2000$
Ewentualnie koszty transportu lądowego w USA
2. Opłaty - Samochód zabytkowy jest zwolniony z akcyzy to wiem, ale żeby mógł zostać zwolniony z akcyzy musi mieć status zabytkowego (rzeczoznawaca o tym decyduje?), do tego jeszcze cło, podatek (lepiej zapłącic go w Niemczech? czy w Polsce?)

Ile mniej więcej mógłby mnie wynieść Chevrolet monte carlo rocznik 78 za 4,000$?

Jeżeli już gdzieś powstał podobny temat to proszę o linka

Pozdrawiam

nyos 
Wspierający

Wysłany: 2014-11-10, 09:54   

Ja mam 6 amerykańskich samochodów, żadnego nie kupowałem w USA, tutaj Ci nie pomogę. Zastanów się czy nie lepiej poszukać w Europie z tego co się orientuję wyjdzie Ci bardzo porównywalnie i będziesz mógł go zobaczyć przed zakupem, a to raczej bardzo ważne. Jeśli mnie pamięć nie myli był taki Monte Carlo z tego rocznika do sprzedania ostatnio z Warszawy, chyba 17 tyś. sprawny i zadbany.

Amerykanin 
This is America

Wysłany: 2014-11-10, 19:04   

A masz jakieś ciekawe stronki z ogłoszeniami Aut? Ja korzystam z otomoto,olx.pl, autoscout24.pl, i mobile.de

Techno200 
Wspierający

Wóz: Fbody
Wysłany: 2014-11-11, 16:24   

prawda jest taka ze w Polsce nie oplaca sie kupowac aut drozszych, dla tego ze ceny aut w stanach sa nizsze i nawet doliczajac koszty transportu wyjdzie taniej. mysle ze granica oplacalnosci jest kwota za auto w polsce okolo 40k, dopiero powyzje tej kwoty zaczyna sie opalcac cos sciagaz z usa. czasami zdarzaja sie okazje i mozna kupic auto w dobrym stanie w dobrych pieniadzach w pl. tak jak nyos napisal.

Odpowiedz do tematu