Sprowadzenie auta z USA - Koszty |
Autor |
Wiadomość |
Amerykanin
This is America
|
Wysłany: 2014-11-09, 17:04 Sprowadzenie auta z USA - Koszty
|
|
|
Witam, ostatnio dużo szukałem informacji na temat sprowadzenia auta z USA, ale chciałbym zapytać forumowiczów którzy mają już w tym doświadczenie.
1. Koszty transportu - podobno w dużym stopniu zależy od tego z jakiego regionu USA chcemy sprowadzić samochód ponoć ceny wachają się od 800 - 1200$ ale ktoś mi mówił zę transport może kosztować nawet 2000$
Ewentualnie koszty transportu lądowego w USA
2. Opłaty - Samochód zabytkowy jest zwolniony z akcyzy to wiem, ale żeby mógł zostać zwolniony z akcyzy musi mieć status zabytkowego (rzeczoznawaca o tym decyduje?), do tego jeszcze cło, podatek (lepiej zapłącic go w Niemczech? czy w Polsce?)
Ile mniej więcej mógłby mnie wynieść Chevrolet monte carlo rocznik 78 za 4,000$?
Jeżeli już gdzieś powstał podobny temat to proszę o linka
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
nyos
Wspierający
Wiek: 35 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 1209 Skąd: Wild Wild West
|
Wysłany: 2014-11-10, 09:54
|
|
|
Ja mam 6 amerykańskich samochodów, żadnego nie kupowałem w USA, tutaj Ci nie pomogę. Zastanów się czy nie lepiej poszukać w Europie z tego co się orientuję wyjdzie Ci bardzo porównywalnie i będziesz mógł go zobaczyć przed zakupem, a to raczej bardzo ważne. Jeśli mnie pamięć nie myli był taki Monte Carlo z tego rocznika do sprzedania ostatnio z Warszawy, chyba 17 tyś. sprawny i zadbany. |
|
|
|
 |
Amerykanin
This is America
|
Wysłany: 2014-11-10, 19:04
|
|
|
A masz jakieś ciekawe stronki z ogłoszeniami Aut? Ja korzystam z otomoto,olx.pl, autoscout24.pl, i mobile.de |
|
|
|
 |
Techno200
Wspierający

Wóz: Fbody
|
Wysłany: 2014-11-11, 16:24
|
|
|
prawda jest taka ze w Polsce nie oplaca sie kupowac aut drozszych, dla tego ze ceny aut w stanach sa nizsze i nawet doliczajac koszty transportu wyjdzie taniej. mysle ze granica oplacalnosci jest kwota za auto w polsce okolo 40k, dopiero powyzje tej kwoty zaczyna sie opalcac cos sciagaz z usa. czasami zdarzaja sie okazje i mozna kupic auto w dobrym stanie w dobrych pieniadzach w pl. tak jak nyos napisal. |
|
|
|
 |
|