|
AMERYKANY.COM
Tylko prawdziwe amerykańskie bryki, palenie gumy, bulgot V8 i cruzowanie ku zachodowi słońca!
|
'79 Pontiac Grand Prix 301 4BBL -> 305MFI |
Autor |
Wiadomość |
samba
KOMBI

Wóz: CAPRICE '89
|
Wysłany: 2009-05-27, 23:53 '79 Pontiac Grand Prix 301 4BBL -> 305MFI
|
|
|
Hejka.
No i "pierwsze tłoki za płoty",
po chwilowym odpoczynku po wymianie napędu w Caprice, jak już obiecałem ruszył projekt "konwulsji" GP-ka, mam nadzieję, że już nie ma odwrotu i ten projekt powiedzie się jak z kredensem ale do rzeczy,
jak już wszyscy wiedzą, ale pewnie nie mój silnik nie jest już pierwszej jakości a poza tym jest to zamordowana pontiacowa 301-ka na gaźniku tak więc po długich przemyśleniach, dumaniach, liczeniach itp. doszliśmy do wniosku że fajnie by było mieć trochę więcej mocy w takim aucie toteż jakiś czas temu wynegocjowałem (czyt. wysępiłem) u Szymona 305-kę na TPI i teraz właśnie mam zamiar się z nią trochę pomęczyć żeby to jakoś wyglądało, a że powiedziałem sobie że ten silnik już tam zostanie to czas nie gra roli i chcę go odpicować jak należy.
Pierwsze kroki polegały na wynalezieniu w skansenie Szymona jakiegoś dawcę, a dawca naprawdę nadaje się tylko do skansenu ale na dzień dzisiejszy już wiele z niego nie zostało,
wracając do tematu wczoraj do późnych godzin nocnych, chlastając sobie wszystkie żyły, wydarłem napęd z w/w zakalca.
Dzisiaj prace posunęły się dalej, a mianowicie nastąpił częściowy demontaż silnika i przygotowanie do operacji jakiegoś "odchlewienia" i nadania odpowiednich ubarwień bojowych , nawet Sylwii się udzieliło - po bardzo "miłym" spotkaniu z władzami (miłym - jechała przerdzewiałym miśkiem w którym połowa rzeczy nie działa) i kilkunastominutowym tłumaczeniem że "szewc w dziurawych butach chodzi", musiała się odstresować i podłubać przy V8-ce.
Na tym etapie prace muszą trochę ustać ponieważ są inni kandydaci do napraw ale wkrótce jak coś się ruszy to pokaże dalsze postępy.
A oto trochę materiałów żeby nikt nie myślał że ściemiam
Zdjęcie022.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7768 raz(y) 82.57 KB |
Zdjęcie217.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7768 raz(y) 88.81 KB |
Zdjęcie218.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 7768 raz(y) 119.05 KB |
|
|
 |
Sylwia
Klimaciarz

Wóz: '79 Pontiac Grand Prix
|
Wysłany: 2009-05-28, 14:46
|
|
|
To mnie ładnie załatwiłeś myslałam, że te zdjecia tylko dla zabawy |
_________________ .:[ GARAŻ SZYMONA : Serwis Aut Amerykanskich ]:.
081 5821420 wew. 21
WWW: www.GarazSzymona.com
e-mail: sylwia@garazszymona.com |
|
|
|
 |
samba
KOMBI

Wóz: CAPRICE '89
|
Wysłany: 2009-05-28, 14:55
|
|
|
Sylwia napisał/a: | To mnie ładnie załatwiłeś myslałam, że te zdjecia tylko dla zabawy |
hehe, ostatnio uzgodniliśmy że GP ma być twój czyżby plany się zmieniły? hehe żeby sobie fajnie pojeździć musisz i ty troszkę popracować |
|
 |
krawcu
Wóz: El Camino '77 LT1 HC
|
Wysłany: 2009-05-28, 15:32
|
|
|
Ty Januszku znów coś rzeźbisz Znów odchodzisz od oryginału, marnujesz zajebisty silnik pontiaca, prawie wyścigowy, a to już firma prawie nieistniejąca, niszczysz wartość dymiącego olejem zabytku, wogóle poszanowania dla historii nie masz
Podoba mia się takie podejście
P.S. Jak znajde troche czasu wieczorem to wrzuce filmik z wyścigu na prywatnym lotnisku pod Grodkowem zwanym przez niektórych elcaminowem. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|