Pierwszy krążownik |
Autor |
Wiadomość |
Dwurogi
Wóz: Firebird V6 2.8 '88
Wiek: 45 Dołączył: 03 Lut 2010 Posty: 46 Skąd: Dąbrowa Górnicza
|
Wysłany: 2010-08-18, 00:21 Pierwszy krążownik
|
|
|
Witam wszystkich,
Przedstawiam swoje pierwsze auto. Krążownika kupiłem świeżo po zdaniu prawa jazdy. Nic ciekawszego za 5 400 PLN nie znalazłem... A tak w ogóle, jak dla mnie od tych nowoczesnych aut co teraz robią wieje nudą. Ale może tak właśnie ma być: nudne samochody dla nudnych właścicieli bez wyobraźni.
W planach modyfikacje z których zdjęcia postaram się zamieszczać w miarę postępu prac nad projektem. Tak wyglądała wersja V.1.0 w zasadzie niedługo po zakupie. Jedyne co zostało dodane, to "specjalne obuwie", które później zdjąłem i żaluzja:
 |
|
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2010-08-19, 21:37
|
|
|
Żaluzja w ptaku.. no nie wiem. DO tej pory jedynie jakoś dobrze wg. mnie prezentowała się na Camaro. Ale życzę powodzenia i mam nadzieję, że dalsze modyfikacje bardziej "zespolą" wizualnie żaluzję z bryką.. |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
Dwurogi
|
Wysłany: 2010-10-27, 23:21
|
|
|
I kilka zmian wizualnych, czyli: nowy lakier, wymiana tylnych świateł, światła DRL, kilka detali estetycznych kapsle, śruby, blenda itp., oraz wydech Magnaflow. Teraz dymi z grubej rury, a właściwie rur jak powinien. Wkrótce zdjęcia wnętrza, bo tam też trochę pozmieniałem.
ntr napisał/a: | Żaluzja w ptaku.. no nie wiem. DO tej pory jedynie jakoś dobrze wg. mnie prezentowała się na Camaro. Ale życzę powodzenia i mam nadzieję, że dalsze modyfikacje bardziej "zespolą" wizualnie żaluzję z bryką.. |
I jak? Teraz lepiej?
 |
|
|
|
 |
ntr
Administrator GM driver :-)

Wóz: '87 El Camino
|
Wysłany: 2010-10-28, 08:36
|
|
|
Dwurogi napisał/a: |
ntr napisał/a: | Żaluzja w ptaku.. no nie wiem. DO tej pory jedynie jakoś dobrze wg. mnie prezentowała się na Camaro. Ale życzę powodzenia i mam nadzieję, że dalsze modyfikacje bardziej "zespolą" wizualnie żaluzję z bryką.. |
I jak? Teraz lepiej?
Obrazek |
No już lepiej, lepiej, ale felę musisz koniecznie zmienić, po fabryczna już nie zbyt pasuje.
Co myślisz o takiej jak jaką ja miałem na swoim:
 |
_________________ "Spalić gumę to nie grzech, ale jak grzech przyjemne!" |
|
|
|
 |
Dwurogi
|
Wysłany: 2010-10-28, 15:54
|
|
|
ntr napisał/a: | No już lepiej, lepiej, ale felę musisz koniecznie zmienić, po fabryczna już nie zbyt pasuje.
Co myślisz o takiej jak jaką ja miałem na swoim:
Obrazek |
Do czarnego pasują. Moje mi od dawna niespecjalnie do gustu przypadały, ale się nie znam na tych rozstawach śrub, więc nie kombinowałem za bardzo. Mam gotowy drugi komplet po renowacji też fabryczne, ale całe na czarno w kolorze auta, więc powinny się nadać. Czekam tylko na zimę, żeby je wymienić.
A osobiście wolałbym takie felgi jak na tym aucie:
I obiecane foty:
Lost Highway...
Lost Highway II ...
 |
|
|
|
|
 |
dzida

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
|
Wysłany: 2010-10-28, 20:15
|
|
|
Potwierdzam, auto robi robote tym wydechem Teraz czas na V8 |
|
 |
Midnite Tom
Wspierający

Wóz: 94 Mustang GT
|
Wysłany: 2010-10-31, 23:20
|
|
|
To kierownica z 2-gena? Niezły pomysł |
|
|
|
 |
zaskar
Wóz: 98 Camaro Z28 LS1/T56
Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 127 Skąd: S-ec / D-G
|
Wysłany: 2010-11-01, 09:35
|
|
|
Midnite Tom napisał/a: | To kierownica z 2-gena? |
To kierownica z pierwszych serii 3rd gen Firebirda, od 82-85 roku.
Olek, gdzie znalazłeś takiego fajnego lost highway'a? Wydaje mi sie, ze byłem tam ale nie mogę skojarzyć gdzie to. |
|
 |
Dwurogi
|
Wysłany: 2010-11-02, 12:00 Lost Highway
|
|
|
zaskar napisał/a: | Olek, gdzie znalazłeś takiego fajnego lost highway'a? Wydaje mi sie, ze byłem tam ale nie mogę skojarzyć gdzie to. |
Fajne miejsce. Trzeba jechać tak jak na Olkusz Katowicką i po jakimś czasie skręcić w lewo w ulicę Zakawie, a potem prawie przy samych torach kolejowych skręcić w prawo i tam jest taka zniszczona asfaltowa droga, którą prawie nikt nie jeździ. W sam raz na kręcenie jakiegoś postapokaliptycznego filmu. |
|
|
|
 |
zaskar
|
Wysłany: 2010-11-04, 21:40
|
|
|
Odszukałem na google tą ulicę i teraz kojarzę, to jest tam za koksownią, na rowerze tamtędy kilka razy śmigałem stąd to kojarzę. Muszę się tam moze kiedy wybrać i pocykać też jakieś fotki bo tereny fajne. |
|
 |
Dwurogi
|
Wysłany: 2010-11-25, 20:48
|
|
|
Wersja bandycka na zimę:
ntr napisał/a: |
No już lepiej, lepiej, ale felę musisz koniecznie zmienić, po fabryczna już nie zbyt pasuje. |
W sumie jak dla mnie takie jak teraz mogą zostać. Już się przynajmniej tak głupio nie świecą. |
|
|
|
 |
zaskar
|
Wysłany: 2010-11-26, 18:58
|
|
|
Dwurogi napisał/a: | Wersja bandycka na zimę: |
Hahaha.... no mam niemalże identyczną konfigurację na zimę, tyle tylko że zostawiłem na około srebrny rancik. Ale tak mi się to spodobało, że mam ochotę zrobic sobie taki komplet na lato. Jak spadnie śnieg to trzeba by się wieczorem gdzieś poślizgać, co sądzisz? |
|
 |
dzida

Wóz: '88 Firebird 5.0 TBI
|
Wysłany: 2010-11-26, 19:06
|
|
|
zaskar napisał/a: | Dwurogi napisał/a: | Wersja bandycka na zimę: |
Hahaha.... no mam niemalże identyczną konfigurację na zimę, tyle tylko że zostawiłem na około srebrny rancik. Ale tak mi się to spodobało, że mam ochotę zrobic sobie taki komplet na lato. Jak spadnie śnieg to trzeba by się wieczorem gdzieś poślizgać, co sądzisz? |
No tak, Wy potrzebujecie śniegu żeby się poślizgać |
|
 |
Dwurogi
|
Wysłany: 2010-11-27, 22:25
|
|
|
zaskar napisał/a: | Hahaha.... no mam niemalże identyczną konfigurację na zimę, tyle tylko że zostawiłem na około srebrny rancik. Ale tak mi się to spodobało, że mam ochotę zrobic sobie taki komplet na lato. Jak spadnie śnieg to trzeba by się wieczorem gdzieś poślizgać, co sądzisz? |
Te koła co teraz mam to jeden wielki eksperyment. Normalnie używają ich na rajdach transsyberyjskich, więc zrobione są tak, żeby się nie ślizgały.
Na starych to był drift. Wystarczyło, żeby trochę popadało i można było szaleć. Ale miałem przez to kilka sytuacji podbramkowych, więc sobie dałem spokój. |
|
|
|
 |
|